2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

Mielinės bandelės


Pirmiausia, ačiū tau, lietau, kad šiandien nesirodei ir leidai išsivaryti savo plieninį žirgą pasivažinėjimui. Dviratis yra tai, be ko šiltasis metų laikotarpis man nelabai įsivaizduojamas. Ši meilė turbūt visam gyvenimui, heh. Po šios romantiškos išvykos sekė tėčio pasveikinimas ir bandelių kepimas. Pastarosios buvo kepamos su mama. Mielinės, išsipūtusios, gardžios..o kvepia kaip!  


 Bandeles darėme su trim įdarais: cinamono, obuolių bei riešutų. Mielinė tešla daryta iš akies, nieko per daug tiksliai nematuojant. Kiaušinių niekuomet į ją nededame, nors daugelis deda. Taigi..

Mielinė bandelių tešla

30 g. mielių
7 šaukštai cukraus
truputis daugiau nei 0,5 l pieno
250 g. sviesto
žiupsnelis druskos
truputis daugiau nei 1 kg miltų
1 kiaušinis (bandelių aptepimui prieš dedant kepti)

Gaminimo eiga
Pieną truputį pašildom, kad būtų drungnas. Mieles išleidžiame ir apibarstome cukrumi, tada viską sudedame į pieną ir paliekame mieles "išsivaikščioti". Tuo tarpu ištirpinam sviestą, įdedam žiupsnelį druskos ir miltų tiek, kad tešla gautusi lyg blynams. Jei mielės jau "išsivaikščiojusios", supilam jas atsargiai į tešlą ir išmaišome. Tuomet toliau dedame miltus ir minkome tešlą, kol ji nebelips prie rankų ir bus pakankamai minkšta. Tešlos paviršių apibarstome miltais, uždengiam švariu rankšluoščiu ir paliekame šiltesnėje vietoje pakilti. Dažniausiai po dviejų valandų ji būna pilnai iškilusi. 


Cinamono įdaras

Cinamono
Cukraus
Truputi tirpinto sviesto arba plakto kiaušinio

Gaminimo eiga
Iškočiojus tešlą aptepam ją tirpintu sviestu arba plaktu kiaušiniu (kam kaip labiau patinka), apibarstome cukrumi ir cinamonu. Tešlą suvyniojame, siūlę paliekame apačioje ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Jei turite kantrybės, palikite bandeles dar truputį pakilti. Skardą pabarstome miltais, bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laispnių temperatūroje tol, kol gražiai pagels. Laikas priklauso nuo bandelių dydžio ir žinoma orkaitės. 



Obuolių įdaras

2 rūgštoki obuoliai
cukraus
cinamono

Gaminimo eiga
Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka (sekantį kartą tiesiog pjaustyčiau didesniais gabalėliais, nes sutarkavus kiek pavandenija), įdedame cukraus bei cinamono ir viską išmaišome. Šį kartą bandeles formavome tiesiog rankomis, į vidų idėjus po šaukštelį obuolių masės. Užspaustas vietas taip pat paliekame apačioje. Kepame taip, kaip ir kitas bandeles (nepamirštame aptepti kiaušiniu!)



Riešutų įdaras

Smulkintų mėgiamų riešutų
cukraus
Truputi tirpinto sviesto arba plakto kiaušinio

Gaminimo eiga
Viską darome taip pat, kaip ir su cinamono įdaru. Šios gaunas išties malonaus skonio, saldokos (jei nepagailėsite cukraus) ir kvepiančios riešutais. 

 

 

Na va, belieka pasidaryti arbatos ar skanios kavos, o gal tiesiog įsipilti šalto pieno ir mėgautis. Aš po šios puotos vėl išriedėjau pasivažinėti, kad bandelių per daug nebūtų.. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą