2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Keptos marinuotos paprikos


Šiandien turbūt galutinai užknisau tėvus su savo paprikų "deginimu". Kadangi pačios butelyje orkaitė, kaip daiktas, neegzistuoja, tenka lakstyti pas juos. Tai ačiū tėvams, kad gyvena šalia (aišku tai ne visada pliusas..). 

O mylimos paprikos! Jos visur tinka - prie mėsos, žuvies, salotose, žalios, marinuotos, keptos, įdarytos..ar net valgomos vienos, kaip obuoliai. Taip, aš be jų nei žiemą, nei vasarą. Todėl jei namie nebūna šviežių, tai marinuotų šaldytuve rasit beveik visada.

Keptos marinuotos paprikos

1 kg. paprikų (visada naudoju pailgas, jos neištęžta kaip kitos)
alyvuogių aliejaus
vyno acto
pipirų
druskos
3-4 skiltelių česnako

Gaminimo eiga
Paprikas nuplauti, perpjauti per puse, išimti sėklytes. Paprikų puseles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą odele į viršų ir kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol matysite, jog odelė atšoko nuo paprikos. Odelės dažnai gerokai apdega, todėl neišsigąskite - taip turi būti. Iškeptas paprikas sudėti į politieleninį maišelį ir palaikyti 10 - 15 min. Tai reikalinga tam, jog nuo paprikų lengviau nusiliptų odelė. 
Nuluptas paprikas supjaustyti siauresnėmis juostelėmis ir sudėti į stiklinį indą. Atskirame indelyje sumaišyti aliejų, actą, pipirus, druską ir įdėti kelis kartus perpjautas česnako skilteles (visus ingridientus dedu iš akies ir ragauju). Jei norite, kad paprikos būtų macnesnės - nepagailėkite pipirų ir acto. Visą šį mišinį supilti ant paprikų, kad jos būtų nepilnai apsemtos. Prieš ragaujant leisti pasimarinuoti bent kelias valandas. Laikomos šaldytuve.


Marinuotos paprikos tinka kaip garnyras ar tiesiog prie paprasčiausių sumuštinių. Labai gardu! 

 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą