2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

Take me outside, Pavlova!


Vokietijos pietuose vis dar lyja. Kartais lynoja, retkarčiais tiesiog pilte pila. Šiandien kaip tik antrasis variantas, kviečiantis pasilabinti su atėjusia vasara. - Labas, mieloji! Kažkur internete skaičiau, jog Vokietijos mokslininkai teigia, kad šių metų pradžia yra šalčiausia per visus du šimtai aštuoneris metus. Mano manymu ir lietingiausia, heh..

O aš vis ieškau būdų pabėgti nuo slogių nuotaikų ir migdančio oro. Bandžiau iškeliauti iki miesto centro, aplankyti biblioteką, su viltimi tikėjausi šeštadienio turgaus, vykstančio miestelio centrinėje aikštėje. Ir žinot..manau mano mielieji pietų vokiečiai užsigrūdino, riebiai nusispjovė, apsirėdė šilčiau, apsiginklavo skėčiais ir nusprendė pasitikti vasarą. Biblioteka pilna lankytojų, kibirai prie įėjimo virsta nuo varvančių skėčių gausos, knygyne lygiai tas pats, miesto turguje - irgi! Bulvare sklando keptų dešrelių kvapas..
Keptos dešrelės ir garstyčios su alumi šiandien man neasocijuojasi su vasara. Todėl pagalvojau, jog puikesnė idėja ją pasitikti su kažkuo gaivesniu ir saldesniu. ir kavos, prašyčiau!

Pirmą kartą gaminau "Pavlovą". Labai mėgstu gaminti, dar labiau fotografuoti maistą, skaityti apie jį ir žinoma - ragauti. Kadangi naujo dviračio šioje srityje dar neišradau, tai receptų idėjos skolintos, nužiūrėtos, keistos arba ne, pasakotos ar kažkieno parodytos.. O šį sykį Pavlovos idėja iš Beatos virtuvės

Tarp kitko, morengas išėjo ne baltasbaltas, o toks apskrudęs truputį, tai davė "Pavlovai" šiokį tokį prieskonį. Man patiko!


Manoma, kad desertas buvo sukurtas garsiosios Rusijos balerinos A. Pavlovos garbei 1920 metais, kada ji savo turo metu lankėsi Australijoje ir Naujoje Zelandijoje. Kurioje šalyje "Pavlova" tiksliai atsirado ginčijamasi pošiolei. Tačiau kai kurie protingi mokslininkai teigia, kad desertas priklauso Naujajai Zelandijai. O kaip ten iš tikrųjų..kas juos žino. Visgi "Pavlova" labai populiari ir svarbi abiejų šalių virtuvėje, dažniausiai tiekiamas švenčių ar atostogų metu. Tai žinoma labiausiai siejasi su vasara! Bet šiuo desertu šalių gyventojai mėgaujasi namuose ištisus metus. Ir tai suprantama. Jis lengvai pagaminamas ir be galo gardus. 
Juolab, kad braškes galima keisti bet kokiomis kitomis uogomis ar vaisiais. Taigi ir mes galime "Pavlova" mėgautis ištisus metus. 


Skanaus!


1 komentaras: