2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Troškintos įdarytos paprikos


Receptas senas ir daug kam žinomas. Bet privalau jį įsirašyti į užrašus, kaip vieną mėgiamiausių.

Troškintos įdarytos paprikos

6 paprikos
500 g. faršo (koks labiau patinka)
2 morkos
2 nedideli svogūnai
3 skiltelės česnako
1 maišelis ryžių
1 kiaušinis
1,5 l sultinio (pasirinktinai, naudoju daržovių)
truputis grietinėlės
prieskoniai (pipirai, druska, vorčesterio padažas ir kiti)
1. a. š. pomidorų pastos koncentrato
½ stiklinės vandens


Gaminimo eiga
Išverdame ryžius ir paliekame juos atvėsti. Smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus pakepiname alyvuogių aliejuje, kai jie tampa aukso spalvos, dedame tarkuotas morkas. Pakepiname, kol jos suminkštės. Tuomet dedame faršą, prieskonių, supilame pomidorų pastą skiestą su ½ stiklinės vandens ir viską gerai patroškiname. Kol mėsa ir ryžiai vėsta, pasiruošiame paprikas – gražiai nupjauname viršų su koteliu (bet nupjaukite tik tiek, kiek užteks išimti sėklytes), visą papriką ir jos vidų gerai nuplauname, kad neliktų sėklyčių, pabarstome vidų trupučiu druskos.
Jau atvėsusią mėsą sumaišome su ryžiais ir kiaušiniu. Šia mase pripildome paprikas ir sustatome jas į puodą. Geriausia žinoma, kad paprikos tilptų į puodą taip, jog viena kitą prispaustų, tuomet besitroškinant „neišgriuvinėja“.
Atskirame puode pasiruošiame karštą sultinį, įpilame grietinėlės (pagal skonį), jei dar trūksta - pagardiname prieskoniais. Sultinį pilame į puodą su paprikomis. Reiktų, kad jo būtų tiek, jog paprikos būtų beveik apsemtos. Leidžiame sultiniui užvirti, primažiname ugnį ir troškiname apie 40 minučių. Su šakute galite patikrinti, ar paprikos jau minkštos. Daugelis valgo su virtomis bulvėmis. Mes valgome be jų, taip „lengviau“ skrandukui.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą