2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Šaltanosiai - virtinukai su mėlynėmis


Pagaliau sulaukus vasaros, ji atėjo ir į virtuvę. Vieną šios savaitės dieną parduotuvėje pamačiau mėlynių, daug..aišku iš kažkur atvežtų, bet niekaip negalėjau pro jas praeiti. Nes tik pamačiau, iškart mintyse iškilo vaizdas iš vaikystės - kaimas, saulė, basos kojos ir pilna lėkštė virtinukų su mėlynėmis. Oh.. taigi, jos atsidūrė mano krepšyje ir buvo tuoj pat sunaudotos!




Šaltanosiai/ raudonosiai
(Virtinukai su mėlynėmis ir trešnėmis)

Tešlai:
250 g. miltų
1 kiaušinio
1/2 stiklinės vandens
druskos
aliejaus (kai kurie į tešlą jo nepila)

Įdarui:
mėlynių
trešnių
cukraus


Gaminimo eiga
Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos bei aliejaus užminkom nekietą tešlą ir paliekam apie 20 min. pastovėti. Tuo tarpu pasiruošiam uogas įdarui - nuplaunam, iš trešnių išimam kauliukus. Kai kas uogas supjausto smulkiau, mėlynes sutrina su cukrumi. Aš šį kartą dėjau mėlynes cielas, o trešnes perpjoviau per puse. Na, bet čia jau skonio reikalas. 
Kai įdaras paruoštas, dar kartą išminkome tešlą. Ją plonai iškočiojame (apie 1/5 - 2 mm), stikline ar puodeliu išspaudžiame apvalias tešlos formeles. Jas pabarstome cukrumi, dedame uogas ir gerai užspaudiame kraštus. Dedame ant miltais pabarstytos lėkštės ar lentutės. Kol konstruojame likusius virtinukus, užviriname pasūdytą vandenį. Į jį dedame virtinukus ir verdame kol jie iškils į paviršių. Traukti atsargiai, kad neišbėgtų įdaras. Jau išvirusius virtinukus galite aplieti tirpintu sviestu ar uždėti kelis sviesto gabalėlius, tuomet virtinukai neišdžiūsta. Mes valgome su grietine ir cukrumi.



Skanaus! 

1 komentaras: