2015 m. liepos 13 d., pirmadienis

Braškių tiramisu

Uogoms užkariavus miesto turgus ir parduotuvių lentynas, negalima jomis nepasimėgauti tiek kiek telpa. Todėl kiekviena užuosta, sapnuota, matyta, uogomis nukrauta idėja dabar lengvai atgimsta virtuvėje. Juk jos ims ir tuoj pats baigsis. O jau ir baigiasi po truputi. Ta proga dalinuosi savo namų tiramisu receptu, pritaikytu ne tik uogoms, bet ir mažiesiems valgytojams.

Jei maskarponė jums skamba per riebiai, drąsiai galite ją keisti kremine varške. Braškes galima mašyti kartu su mėlynėmis, avietėmis ar žemuogėmis. Galbūt nurodytas kremo kiekis jums pasirodys kiek per mažas trims sluoksniams, bet patikėkite, kremo tikrai užtenka tiek, kiek jo yra. Tuomet desertas gaunasi ne per saldus, o braškės suteikia reikiamo gaivumo. Šis tiramisu visiems skaniausias pastovėjęs per naktį šaldytuve. Kol kas abejingų nepaliko.


Braškių tiramisu

1 kg braškių
1 apelsino
pusės citrinos 
6 v. š. cukraus
500 g maskarponės
250 g grietinėlės
200 g damų pirštelių (savoiardi)

Gaminimo eiga
Apie 350 g braškių užpilame dviem šaukštais cukraus, įspaudžiame vieno apelsino ir pusės citrinos sultys ir paverdame, kol braškės suminkštės. Viską sublenderuojame arba pertriname šakute per sietelį, paliekame atvėsti. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi (4 v. š.), sumaišome su maskarpone. Likusias braškes supjaustome griežinėliais. Į pasirinktą indą dedame sluoksnį damų pirštelių, ant jų pilame puse pasiruošto braškių padažo, dedame trečdalį maskarponės, gražiai sluoksniuojame puse pjaustytų braškių. Vėl dedame sluoksnį maskarponės kremo, damų pirštelius, pilame padažą, sudedame likusį kremą ir ant viršaus gražiai išdėliojame pjaustytas braškes. Dedame paruoštą tiramisu mažiausiai dviems valandoms į šaldytuvą. 


Skanaus!

3 komentarai:

  1. O sakykit, ar sunku (ir ar verta), tuos pirštelius darytis pačiam?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, as asmeniškai juos perku ir nebandžiau daryti :) bet jei laiko ir noro yra, kodel gi nepabandžius

      Panaikinti
  2. Labai skaniai atrodo, ačiū už gerą laiką skaitant straipsnį.

    automobilių nuoma

    AtsakytiPanaikinti