2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Pasta su lašiša ir rikota

Ne tik mano palangė jau žaliuoja, bet ir lauke gėlytės ir pumpurėliai sproginėja. Visiškas pavasaris su plius dvylika saulės pašonėje! Ir taip džiugu, taip džiugu... Kad iš to džiugesio net sau pietus šiandien pasiruošiau. O tai būna ne dažnai. Normalūs žmonės jaučia alkį, skrandukai maršus groja ir reikalauja aukų. Maniškis - tikras ramumo įsikūnijimas. Jis nė cypt man, tai aš ir pasimirštu kartais apie jį. Bet ko tik nebūna.

Šis pastos receptėlis vienas iš mėgiamų, kai noris ko nors sūresnio, sotaus ir, kad darbai geriau eitūsi. O kartais tiesiog, kai norisi sunaudoti likučius.


Pasta su lašiša ir rikota (1 valgytojui)

80 - 100 g pastos (dažniausiai naudoju Penne Rigate tipo)
50 g rikotos
keli gabaliukai rūkytos lašišos
žiupsnelis šviežių krapų
šlakelis grietinėlės

Gaminimo eiga
Rikotą, lašišą ir krapus dedame į smulkintuvą ir gerai sumaišome. Jei smulkintuvo neturite, smulkiai supjaustome lašišą bei krapus ir įmaišome į rikotą. Raugaujame ir žiūrime, ar pakanka sūrumo. Tuomet į masę įpilame grietinėlės. Jos reikia tik tiek, kad masė nebūtų labai tiršta.
Išverdame makaronus, nukošiame, sudedame rikotos ir lašišos masę, gerai išmaišome ir tuojau pat patiekiame.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Hmmm... o gal kepta lasisa cia labiau tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiktų manau, pati asmeniškai nesu bandžiusi su kepta :) Yra dar vienas pastos su lašiša variantas, kai padažas gaminamas su grietinėle. Nors man labiau patinka rikota, nes ji numuša šiek tiek žuvies sūrumą. Bet čia tik idėja, o pasitelkus fantaziją ir savo skonį recepto ingrientus visada galima pakoreguoti :)

    AtsakytiPanaikinti