2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

Medžiotojų vištiena

Dienos šviesėja, naktys trumpėja, bet laiko vistiek maža. O kada jo buvo per daug? Na man būna tai tik per atostogas. Nes jos kartais išties per ilgai užsitęsia.. Bet, kol atostogų dar nėra, reikia daryti viską šiek tiek greičiau ir paprasčiau. 

Todėl šį kartą dalinuosi labai paprastu, bet ne prastu ir ekonomišku vištienos troškinimo variantu. Receptas itališkas, vadinasi Pollo alla cacciatora. Būtų galima išversti kaip medžiotojų vištiena. Taip pat yra ruošiama ir triušiena. Kiekviename Italijos regione šis patiekalas gaminas su vienokiais ar kitokiais patobulinimais ar supaprastinimais. Tarkim, vienur vištiena troškinama su vandeniu, kitur su sultiniu ar baltuoju vynu. Kai kas prideda paprikos, kai kas grybų ar alyvuogių. Taip pat dedama daugiau morkų ar saliero. Taigi - jūsų fantazijai ribų šiuo atveju nėra. Skanavome su polenta. Bet čia taip pat puikiai tiktų ir bulvės.
Mes gaminom beveik patį paprasčiausią variantą. Kadangi padažo gavosi nemažai, tai kitą dieną į jį įdėjau kelis šaukštus pomidorų pastos, įpjausčiau čili pipiriuko, dar truputi pakaitinau ir pagaminau beveik penne all'arrabbiata. Taip, kad dvi dienas valgėm per daug piniginės neištuštindami. Ačiū, cucina povera!



Medžiotojų vištiena
(it. pollo alla cacciatora)

1 viščiukas (naudojau tris dideles vištų blauzdas)
25 g. sviesto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 didesnis svogūnas
6 didesni pomidorai
1 morka
saliero (pagal skonį)
sauja šviežių pertražolių
150 ml. vištienos sultinio (galima keisti vandeniu ar baltuoju vynu)
druskos
pipirų

Gaminimo eiga
Viščiuką ar vištienos blauzdas supjaustome mažesniais gabalais. Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome apie 5 - 10 minučių, nupilame vandenį, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Morką sutarkuojame, smulkiai supjaustome svogūną, salierą ir petražoles.
Dideliame storadugniame puode arba didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame aliejų, gerai įkaitiname. Sudedame vištieną ir svogūnus, apkepame iš abiejų pusių apie 15 minučių, kol gražiai parus. Tuomet dedame pomidorus, morką ir salierą, įpilame 150 ml vištienos sultinio, uždengiame ir troškiname apie 45 minutes. Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, puodą palikite atidenktą, kad išgaruotų daugiau vandens. Kai vištiena išsitroškina, pagal skonį idėkite druskos ir pipirų, pabarstykite šviežiomis petražolėmis.


Skanaus!

Šaltinis - knyga The Silver Spoon

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą