2013 m. rugpjūčio 3 d., šeštadienis

Slyvų - raudonųjų serbentų pyragas


Štai ir baigėsi vasaros atostogos. Jos visad palydimos liūdnokom akim, bet tuntu šilčiausių prisiminimų. Paskutinėm atostogų dienom keptas buvo ir šis slyvų - raudonųjų serbentų pyragas. Na gerai, į pyragą įsimaišė dar ir vienas nektarinas... Bet jis skonio nelabai pakeitė.

Labai rekomenduoju saldžiarūgščio skonio mėgėjams.


Slyvų - raudonųjų serbentų pyragas

500 - 800 gr. slyvų (pagal skonį)
2 saujos raudonųjų serbentų
1 - 2 saujos smulkintų migdolų

Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
120 gr. sviesto
3 kiaušinių tryniai
3 valg. š. cukraus
1 arb. šaukšt. kepimo miltelių

Puriam sluoksniui:
3 kiaušinių baltymai
stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos


Gaminimo eiga
Iš karto pasiruošiame vaisius - gerai nuplauname, iš slyvų išimame kauliukus, supjaustome puselėmis. 
Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais, dedame nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišome, kad sviestas pasidengtų miltais. Tuomet sudedame likusius produktus (cukrų, kiaušinio trynius, smulkintus migdolus) ir suminkome tešlą. Tešla gaunasi trapi. Į sviestu pateptą skardą dedame tešlą ir rankomis tolygiai paskirstome. Ant viršaus dedame slyvų puseles (žievele į apačią), suberiame serbentus. 
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, dedame pyragą ir kepame 15 - 20 minučių. 
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos pasiruošiame baltymus. Į kambario temperatūros baltymus beriame žiupsnelį druskos ir plakame iki standžių putų. Cukrų dedame po šaukštą ir plakame toliau, kol baltymai bus standūs ir blizgūs. Išplaktus baltymus tolygiai paskirstome ant pyrago ir dedame kepti toliau 180 laipsnių orkaitėje, kol baltymų sluoksnis gražiai paruduos. Leiskite gerai pyragui atvėsti, tuomet pjaustomas nesutrupės.


Skanaus!

Šaltinis - Neringos blogas 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą