2013 m. liepos 9 d., antradienis

Varškės spurgos

Savaitgalį virtuvėje vyko šioks toks karas. Vienoje fronto pusėje stovėjau aš, kitoje - varškės spurgų tešla. Bet pradėkime istoriją nuo pradžių. Pirmosios linksmybės prasidėjo, kai paaiškėjo, kad vokietukai neturi mums įprastos varškės. Jie naudoja arba grūdėtąją, arba tokią a le kreminę varškę. Mums įprastos varškės pakeliuose radau tik rusų parduotuvėje. Ačiū jai, kad ji yra (kad jūs žinotumėt, kiek ten visokių "nostalgiškų" skanėstų)! Bet tuo viskas nesibaigė. Nors spurgas esu kepus ne kartą ir ne du. Šį savaitgalį jos kiek spardės, joms vis neįtiko aliejus. Tai per mažai įkaitęs, tai per daug. Tačiau galų gale viskas baigėsi gerai ir taika įsivyravo. Spurgos gavosi ir buvo tučtuojau suvartotos. 

Varškės spurgos

500 g. varškės
4 kiaušiniai
8 šaukštai miltų (dėjau daugiau, nes varškė iš pakelių šlapesnė nei tikra namų gamybos)
4 šaukštai cukraus
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 arb. š. sodos
cukraus pudros


Gaminimo eiga
Varškę gerai ištrinti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Tuomet dėti nugesintą sodą - ji nugesinama šlakeliu acto. Išmaišius sudėti persijotus miltus. Tešla gaunasi labai tiršta, kuri labai sunkiai maišosi, bet dar nesiminko, nes yra lipni. Puode gerai įkaitiname aliejų ir pradedame formuoti spurgas. Daugelis formuoja spurgas drėgnomis rankomis, man labiau patinka formuoti taip - atgnybus nediduką tešlos gabaliuką truptuti pavolioju jį miltuose ir formuoju apvalią spurgytę, kuri keliauja į aliejų. 
Įmetus spurgą į aliejų, ji turi gana greit iškilti į paviršių, taip bus aišku, kad aliejus gerai įkaitęs. Virti, kol paruduos. Iškeptas pabarsytit cukraus pudra. 

Kai kurias pagardinau Nutella šokoladiniu kremu.


Skanaus!

Šaltinis - mamos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą