2013 m. liepos 9 d., antradienis

Šalta kava



+30. Darbas, snaudulys.. jėgas atimantis karštis. Tai ir yra tikroji vasara. Ir tai visai ne nusiskundimai, tai atneša idėjų pavakarei. Po itin ilgos darbo dienos skriedama dviračiu užsuku nusipirkti didelę riekę saldaus sultingo arbūzo ir ledų. Kol arbūzas įgauna nuostabiausius savo skonius šaldytuve, mes darome vokiečių vadinamą "Eiskaffee". Žinoma tokiu puikiu oru šiuo skanėstu galima mėgautis kokios nors jaukios kavinukės pavėsyje, bet ei.. čia, namie, po darbų..lova, šalta kava, filmas ir pro langą karts nuo karto atkeliaujantis vėjelis. Puikuma!
Šalta kava
(vok. eiskaffee)

stiprios kavos
pieno
mėgiamų ledų
nebūtini pagardai - šokoladas (naudoju skirtą specialiai ledams), riešutai

Gaminimo eiga
Iš vakaro pasiruošti stiprios saldintos kavos. Dalį supilti į stiklainiuką ar kokį kitą indą ir saugiai patalpinti šaldytuve. Kitą dalį kavos supilti į ledukų formeles bei įdėti į kamerą. Kitą dieną ar po gerų kelių valandų galima gaminti "šaltą kavą". Į stiklinę pilame kavos, pieno, atsargiai dedame ledus. Ant viršaus (kam patinka, galima pradžioje) dedame kelis kavos ledukus, gausiai apliejame šokoladu ir apibarstome riešutais. 


Ir taip - tai yra kalorijų bomba! Mmm..


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą