2013 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Nesudėtingos makaronų ir tuno salotos


Makaronų ir tuno salotų variacijų yra turbūt be galo daug. Pačiai teko išmėginti ir ragauti ne vieną, esu kepusi ir kelis apkepus. Tačiau šį kartą pateiksiu labai paprastą ir daug laiko nereikalaujantį salotų receptą, kuris mano užrašuose atsirado po vienos gimimo dienos. Darbe gyvuoja tradicija, jei jau tavo gimtadienis, tai "būk malonus", pone, surenk bendradarbiams puotą! Tokią puotą rengė ir mano kolegė iš Turkijos. Čia ir pastebėjau šias salotas. Kaip minėjo kolegė, ji jas dažnai gamina namuose, nes tai nereikalauja nei daug laiko nei pastangų, o ir skanu. Mielai kolegei nepatinka "sudėtingi" receptai.
Nesudėtingos makaronų ir tuno salotos

makaronų
tuno aliejuje
konservuotų žirnelių
raudonosios paprikos
majonezo
natūralaus jogurto
prieskonių
krapų (nebūtina)


Gaminimo eiga
Šį kartą naudojau Fusilli formos makaronus, nors kitą kartą rinkčiausi mažesnius. Jei gaminsite su tokios pat rūšies makaronais, virkite juos tiek, kad jie dar liktų šiek tiek kietoki. 
Makaronus išverdame ir paliekame gerai atvėsti. Tuo tarpu smulkiomis juostelėmis supjaustome papriką, nuo žirnelių nupilame skystį. Į jau atvėsusius makaronus dedame konservuotus žirnelius, supjaustytą papriką, tuną. Majonezą ir jogurtą sumaišome atskirame indelyje (aš dedu puse ant pusės), paskaniname priekoniais ir krapais. Visą šią masę dedame ant makaronų ir atsargiai išmaišome. Salotas dedame į šaldytuvą ir leidžiame gerai atvėsti - tuomet jos skaniausios. 


Skanaus!

3 komentarai: