2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Braziliškas pyragas su graikiniais riešutais

Sveikinamės su nauja savaite. Nors savaitgalio darbai dar tęsiasi iki išnaktų. Tik tie darbai vis nepasiekia šios užrašų knygelės. Šiuo gyvenimo tarpsniu gaminu kasdien, vis kažką naujo išmėgindama, o po to ragaudama ir aptardama su savais prie vakarienės stalo. Tik niekaip nebelieka laiko fotografijoms. Tikiuos jomis papildysiu sukauptą receptų kalną juodraščiuose ir pasidalinsiu čia. Ateinantis pavasaris bus tam puiki proga. 

Šiandien po mūsų vadinamos "lazanija bombos" ir raudono vyno taurės sekė kava su pyragu. Pyrago receptu pasidalino draugo mama, ji jį vadina "Negrito", bet tikrasis jo pavadinimas "La torta brasiliana". Šiandien kepiau pirmą kartą ir manau pavyko puikiai. Pyragas gavosi ne per daug šokoladinis, viršus traškokas, vidus minkštas, o kur dar riešutai..
Vakare prisėdau pasidomėti šio pyrago receptais internete. Ir kiek skaičiau, visur naudojamas pienas bei kakava. Mano kepto pyrago recepte pienas nenaudojamas, o vietoj kakavos - šokoladas. Kiek tiksliai jo dėti man nurodyta nebuvo ir riešutų dėjau mažiau, nei gautame recepte, sekantį kartą dėsiu daugiau. 

Jei mėgstate šokoladinius pyragus ir ypač graikinius riešutus - jums patiks!


Braziliškas pyragas su graikiniais riešutais
(braz. la torta brasiliana)

3 kiaušiniai 
160 g cukraus
120 g sviesto
100 g juodojo šokolado
80 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 stiklinės graikinių riešutų (dėjau vieną)
cukraus pudros

Gaminimo eiga
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Sviestą su šokoladu ištirpiname garų vonelėje ir pilame į kiaušinių masę. Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Graikinius riešutus susmulkiname ir taip pat pilame į tešlą, atsargiai išmaišome. Į kepimo formą, pateptą sviestu ar išklotą sviestiniu popieriumi (aš patepu sviestu ir įkloju kepimo popierių), pilame pyrago masę, dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių. Jau po 25 minučių galite mediniu pagaliuku patikrinti, ar pyragas dar neiškepęs (kaip žinome - visos orkaitės skirtingos). Kai pyragas gerai atvėsta, viršų apibarstome cukraus pudra.



Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą