2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Lengvai pagaminamas pyragas "Napoleonas"


 Tėvai ir kaimynai apdalinti, pačios skrandukas pilnas. Ir taip vyksta beveik visada, kai gaminu šį paprastutį "Napoleoną". Jis paprasčiausiai dingte dingsta. Ir visiem nė motais kiek ten kalorijų ir dar kitokių skaičių. O ir šio pyrago receptas vis sklinda iš lūpų į lūpas, kaip kokia pasaka. Net nežinau kur jo tikroji pradžia, o pabaigos nesimato.. Todėl, manau, reikia dalintis toliau. 

LABAI rekomenduoju išmėginti!
Napoleonas "Paprastasis"

1 pakelis sviesto
1 indelis kondensuoto pieno
2 pakeliai sluoksniuotos šaldytos tešlos
200 - 300 g. graikinių riešutų


Gaminimo eiga
180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti sluoksniuotą tešlą. Aš vieno pakelio turinį dalinu į tris dalis, pailgas juostas. Taigi iš abiejų pakelių gaunasi šešios tešlos juostos. Kol kepa tešla, kambario temperatūros sviestą sumaišyti su kondensuotu pienu, atskirame inde susmulkinti graikinius riešutus. 
Kai tešla atvėsta, perpjauti kiekvieną iškeptą gabaliuką per puse. Į pasirinktą indą, kur gaminsite pyragą, dėkite - sluoksnį tešlos, tepkite sviesto - kondensuoto pieno mišinį, pabarstykite riešutais. Ir taip sluoksniuokite, kol viską sunaudosite. Tešla labai trupa, todėl nepergyvenkite, kad gaunasi nelygiai. Gatavą pyragą laikyti šaldytuve. Geriausia gaminti iš vakaro, nes ryte kremas bus pilnai įsigėręs į tešlą.



Pati pyragą dažniausiai gaminu paprastame plasmasiniame inde, kadangi jis būna nešamas į darbą ar valgomas gamtoje - labai patogu. Jei nemėgstate ar esate alergiški graikiniams riešutams, keiskite kitais.


Skanaus!



7 komentarai:

  1. Get fat receptukas....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, kad ne lieknėjimui, bet kartais galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. isbandziau! skanu, bet labai riebu ir man asmeniskai, per daug sviestas jautesi:/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesiginčysiu, riebus kremas jaučiasi, todėl pyragas skaniausias, kai būna gerai atšalęs :) Bet, kad ir kaip riebu, vistiek daugelis jį dievina :)) ačiū, kad pabandėte

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nesiginčysiu, riebus kremas jaučiasi, todėl pyragas skaniausias, kai būna gerai atšalęs :) Bet, kad ir kaip riebu, vistiek daugelis jį dievina :)) ačiū, kad pabandėte

    AtsakytiPanaikinti