2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Faršo ir cukinijų troškinys su mozzarella // maisto paroda eat & STYLE

Vis braukau savo darbų sąrašą, nebe tiek jau daug liko nuveikti iki Naujųjų metų. Aišku, aš labai norėdama, galėčiau tą sąrašėlį vos ne kasdien pildyti, bet gal užteks. Tarp tų darbų receptų knygelės pildymas vis neranda vietos (o kartais ir noro). Bet kam čia teisintis, lyg kam rūpi kaip aš ten kuo užsivertus. Tad aplenkim tuos pasidievagojimus ir papasakokim kas ką gero nuveikėte, ką pamatėte ir išgirdote.


Štai mes va buvome prieš kelias savaites vienoje didžiausių Vokietijos maisto parodų, kuri vadinasi eat&STYLE. Paroda vyksta penkiuose Vokietijos miestuose - Hamburg, Köln, München, Berlin, Stuttgart. Mes dalyvavome Stuttgart mieste vykusioje. Paroda rengiama nuo 2006 metų ir vis labiau įgauna pagreitį. Prieš apsilankydama mažai ką skaičiau apie parodą, todėl nelabai įsivaizavau ko tikėtis. Nors reklama buvo nemaža, o ir lankytojų daug.


Šioje parodoje buvo nemažai save pristatančių firmų, pradedant nuo gėrimų (alus, likeriai, degtinė, viskiai, žalieji kokteiliai, bio sultys ir t.t.), maisto (veganų, vegetarų, itališko, prancūziško, nyderlandų ir kitų šalių), prieskonių ir baigiant virtuvės reikmenimis (japoniški peiliai, kepimo indai, keptuvės, kombainai ir kita) bei virtuvės įranga. Taip pat buvo įrengtos kelios scenos, skirtos žymiems šefams, kurie gamino vieną ar kitą patiekalą ir po to kartu ragavo su svečiais.


Dar liepos mėnesį buvo paskelbtas sąrašas, koks šefas ką gamins, todėl buvo galima registruotis ir leistis į gaminimo kelionę. Vyko ir vyrams skirtas alaus testavimas bei griliaus pamokos. Parodoje buvo galima ne tik įsigyti kulinarinių žurnalų, maisto produktų, virtuvinių įrankių, bet ir daug ko paragauti, pasigriebti vieną kitą lankstinuką ar žurnalą, pasiklausyti pasakojimų.


Nors tik atvykus paroda pasirodė gana nedidelė (visgi tikėjaus labai didelės), tačiau pilnai užteko praleisti ten puse dienos, kad jausčiausi soti ir pavargusi. Kadangi nedalyvavome maisto gamyboje, sukome ratus tyrinėdami kiekvieną firmą, ragaudami, gurkšnodami vyną ir planuodami, ką įsigysime išeinant. 


Patiko ragauti pesto, čili ir kiti sūriai, įvairūs traškučiai, alaus likeris, žuvies carpaccio su specialiu užpilu, žalieji kokteiliai, vynas, kepta kiauliena, alyvuogės su apelsinais ir cinamonu ir kita. Mėgavomės kvapais ir dar parsinešėme lauktuvių. Nors paroda nebuvo kažkas TOKIO neįtikėtino, bet paskirtas sekmadienis jai praėjo išties jaukiai. Dar iki šiol turiu namie siciliškų džiovintų pachino pomidoriukų, taip pat šokoladinio pudingo, vanilinio padažo bei kelis salotų užpilus iš Sylter, ir galų gale pjaustymo peiliuką. Sūriai jau suvartoti, o žurnalai perversti daug kartų.


Po parodos sekė keli gimtadieniai, keturi tortai per savaitę ir daug vieno kasnio užkandėlių. Todėl pastarasias dienas prisivengiau virtuvės ir mieliau skaičiau knygą. Tokiomis dienomis stengiuosi pagaminti kažką greito. Šiuo atveju dažnai pasitarnauja jau pamiltas labai paprastas faršo ir cukinijų troškinukas su mozzarella sūriu. Kartais prie jo patiekiu bulvių košę, o vasarą valgome tiesiog vieną su duonos rieke. Nors išvaizdžiai jis gal ir nelabai atrodo, bet troškinys labai jaukus, kuriame mėsos ir cukinijų skonio neužgožia įvairiausi priedai. Tad skaitykite toliau.


                                                                          *  *  *

Faršo ir cukinijų troškinys su mozzarellos sūriu

300 g jautienos faršo
300 g kiaulienos faršo
1 nedidelio svogūno
1 galvutė česnako
2 nedidelių cukinijų
1 nemaža stiklinė jautienos sultinio
2 a. š. pomidorų pastos koncentrato (arba kelių pomidorų)
mozzarellos sūrio (pagal skonį)


Gaminimo eiga
Svogūną smulkiai supjaustome. Cukinijas gerai nuplauname, perpjauname per puse ir išilgai supjaustome kuo ploniau. Taip jos greičiau išsitroškins. Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame svogūnus, apkepiname kol gražiai pagels. Tuomet dedame faršą ir leidžiame mėsai gerai apkepti (kuo mažiau vartoma mėsa, tuo geriau apkepa). Kol mėsa kepa, atskirame puodelyje į karšą bulijoną įdedame kelis šaukštelius pomidorų pastos koncentrato ir gerai išmaišome. Viską supilame į mėsą ir leidžiame bent penkiolika minučių pasitroškinti, tuomet sudedame pjaustytas cukinijas ir troškiname, kol jos suminkštėja. Stebėkite kiek liko padažo kepuvėje, tuomet žinosite ar reikia papildomo vandens ar ne. Troškinimosi pabaigoje įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą mozzarellos sūrį ir palaukite, kol jis išsilydis. Paragaukite, ir jei jūsų skoniui ko nors trūksta, paskaninkite prieskoniais. Tiekite su norimu garnyru ar visai be jo.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą