2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

Gnocchetti (be miltų)

Kas įkvėpia jus? 

Sėdžiu naktyje ir ieškau įkvėpimo rytui. Mano didžiausi įkvėpėjai tokiu metu fotografijos ir muzika. Dar gali būti koks geras skaitalas, o gal netikėtas pokalbis. Bet visgi..labiausiai mane įkvepia vaizdas. Jis suteikia man pradžią, gali atimti amą, gali pažadinti energijos pliūpsnį, norą, o gal nukelti svajonėms, pažadinti idėjas. O tada garsas. Muzika, be kurios niekur nuo pat gimimo. Ačiū, tėti. Kai visa tai susijungia, gali gautis kažkas gero. Taip dažniausiai yra įkraunamos baterijos kitai dienai.

Tad kol baterija įsikrauna, pasidalinsiu vienu paprastučiu receptėliu. Jį radau kaip visada netikėtai, klaidžiodama instagram ar pinterest, kas ten pamena kur tiksliai, bet jau spėjau pamilt ir gaminsiu dar ne kartą. Esu prisiekus mini maisto mylėtoja, todėl negalėjau nepamėginti.

Gnocchetti gaunasi minkšti, purūs ir tinka prie bet kokio padažo. Mes valgėm su kepinta šonine ir trupučiu gorgonzolos sūrio. Jei nesibaidote virtų/keptų bulvių gaminių, labai rekomenduoju! Recepte nenaudojami miltai, o bulvės kepamos orkaitėje ant druskos. Bet jei neturite ar nenorite kepti su druska, bulves galite kepti tiesiog paprastai orkaitėje arba virti. Manau receptas nuo to nenukentės.


Gnocchetti (4 valgytojams)

1 kg bulvių
400 - 500 g stambios druskos (nebūtina)
100 g bulvių krakmolo
1 kiaušinis (60 g)
1 a. š. druskos

Gaminimo eiga
Bulves nuplauname, nusausiname ir su lupenomis dedame į druska išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gerai iškeps (apie valandą, priklauso nuo bulvių dydžio). Kai bulvės iškepa, leidžiame joms pravėsti tiek, kol bus įmanoma nulupti odelę. Dar šiltas bulves sutriname, dedame kiaušinį, druską (1 a. š) ir bulvių krakmolą, užminkome purią tešlą. Pasikrakmoline rankas formuojame nedidelius, maždaug 1 cm dydžio, rutuliukus. Gnocchetti dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame tik tiek, kol jie visi iškils į paviršių. Skanaujame su mėgiamu padažu.

Skanaus!

Šaltinis - emikodavies

2 komentarai:

  1. 400-500 g druskos? Į 1 kg bulviu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. druska reikalinga tik skardai iškloti ir ant jos kepamos bulvės. Bulvės nuo to netampa sūrios, tiesiog toks kepimo būdas :) nes odelė tampa traškoka, o vidus minkštas. Tiesiog reikia skaityti visą receptą.

    AtsakytiPanaikinti