2014 m. gegužės 4 d., sekmadienis

Tagliatelle su žirneliais ir kumpiu

Va ir baigėsi keturios išeiginės, kurios buvo pilnos bendravimo, pagardinto skaniu maistu ir keliomis išvykomis. Viskas būtų šaunu ir gerai, nes net lietus mūsų neišgąsdino. Bet šiandien atsikėlę, tarp kita ko tik antroje dienos pusėję, pirmiausia pasakėm - basta mėsai! Darome nedidukę pertraukėlę. Buvo skanu, gera, malonu. Bet reikia pailsinti mūsų virškinimo varikliukus, todėl skelbiame savaitę be mėsos. Na gerai, su maža išimtimi, truputi kumpio ar šoninės bus galima, nes dažnas mūsų mėgiamas receptas be jų nelabai nelabai.. Tik tiek, tik truputis rūkytos mėsytės, šimtas ar truputis daugiau gramų per dieną. Na, juk mes ne vegetarai, teisinamės. 

Praėjusią savaitę išties kasdien valgėm mėsą, taip jau gavosi. Jei ne namie, tai restorane ar kur besisvečiuojant. Ragavome išties skanaus vokiško šernienos bei elnienos guliašo su spanguolių uogiene, taip pat itališkai ruoštos veršienos su šalaviju bei rozmarinais (arrosto di vitello - būtinai bandysiu pati) bei graikiškų souvlaki. Atradom labai neblogą graikų restoraną, jau svajoju dar kartą paraugauti jų keptų kalmarų..mm. Kažkaip čia prabangiai skamba viskas, bet visai nebuvo taip. Receptai labai paprasti, bet labai labai neprasti!

O ką valgysim "ne mėsos" savaitę? Planas toks (pridedant prie kiekvienų pietų po stiklinę vaisių/daržovių kokteilį):
  • šiandien (sekmadienis) - daržovių lazanija;
  • pirmadienis - pasta su žirneliais ir kumpiu;
  • antradienis - vokiškieji Spätzle su kepintais grybais ir salotomis; 
  • trečiadienis - keturių sūrių daugiaryžis (risotto);
  • ketvirtadienis - brokolių sriuba su grissini ir keptos krevetės (laukia senai kameroje);
  • penktadienis - cous cous su daržovėmis ir šonine bei bliūdas salotų;
Kadangi lazanijos bei cous cous receptais jau dalinausi, pasistengsiu šią savaitę pasidalinti dar keliais. Taigi, rytojaus plane mūsų laukia pasta. Šis receptas dažnas svečias mūsų virtuvėje, todėl drąsiai dalinuosi ir su jumis. Skaniausia ji gaunasi su špinatų tagliatelle, aš naudoju tokius -> . Bet galima naudoti ir paprastą baltą pastą. 



Tagliatelle su žirneliais ir kumpiu (3 valgytojams)

250 g tagliatelle 
150 g virto kumpio
100 - 150 g šviežių arba šaldytų žirnelių
150 g grietinėlės 
50 - 100 g kietojo sūrio
alyvuogių aliejaus
durskos, pipirų

Gaminimo eiga
Kol verda vanduo pastai, nedideliais gabaliukais supjaustome virtą kumpį ir pakepiname su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kai kumpis gražiai apskrunda, dedame žirnelius, pilame grietinėlę ir viską paverdame kelias minutes. Pagardiname druska ir pipirais. Supilame smulkintą kietąjį sūrį ir dar truputi pakaitiname. Sūrį , pagal norą, galima dėti ir prieš patiekiant. Išverdame pastą al dente, nukošiame ir sumaišome su paruoštu padažu. Galima apibarstyti smulintais svogūnų laiškais, jie čia taip pat labai tinka.


Skanaus!

Šaltinis - kažkada rastas ant Barilla tagliatelle dėžutės.

2 komentarai: