2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Kiaušiniai marginti vašku

Gyvenimas ritasi kartais kažkokia keista vaga. Tokia banguota, bet tuo pačiu lyg ir iš anksto suarta. Likimu to nepavadinsi. Greičiau mes patys savo spendimais vairuojam tą arklą, o priekyje kažkas jį traukia. Taip aš vis ieškau atsakymų į daugelį klausimų. Bet jie dažnai taip ir lieka neatsakyti, nei manęs pačios, nei kitų. Turbūt taip ir liks. Tik kartais norisi bent jau pamiršti tuos klausimus ir gyventi čia ir dabar. Tiesiog, paprastai. 

Artėja dar viena šventė. Vokietijos pietai jau nuo rytojaus atostogauja. Keturios dienos. O man kažkaip vis vien. Šie metai nenutrūkstančios atostogos. Bet kiaušinių kada marginti laiko nebus, teks pasimėgauti šokoladiniais ir likusiais prisiminimais iš praėjusių metų. O praėjusiais metais pirmą kartą marginome juos vašku. Jei turite laiko šiemet ir dar to nemėginote, būtinai išmėginkite su draugais ar šeimos nariais. Labai smagus ir kūrybingas dalykas!



Šiam užsiėmimui mes naudojome:
baltus kiaušinius
tėtės per penkias minutes sumontuotą vaško kaitintuvėlį
tikrą vašką
mažą žvakutę
vašelį, skirtą nėrimui
įprastus dažus margučiams
valgomąjį šaukštą
vatos gabalėlį
aliejų

Gaminimo eiga
Kiaušinius nuplauname, nušveičiame kempinėle, išverdame ir gerai nusausiname. Pasiruošiame dažus pagal instrukcijas. Tam puikiai tinka seni slovikėliai. Svarbu, kad merkiant kiaušinį į dažus, jie nebūtų karšti, nes vaškas pradės lydytis. Vašką ištirpiname kokiame nors metaliniame indelyje ir visą dažymo laiką išlaikome jį karštą.
Kai viskas paruošta, imame vieną išvirtą kiaušinį (galima pasižymėti pieštuku viduriuką), merkiame vašelį į karštą vašką ir greitai piešiame norimą taškiuką ar brukšniuką. Darykite tai gana greitai, nes vaškas greitai stingsta. Gal pirmas kiaušinis ir nebus pats iealiausias, bet ranka greit įgus. Nupiešę norimus raštus, šaukšto pagalba merkiame kiaušinį į dažnus ir palaikome kol gerai nusidažo. Jei norite margesnio kaiušinio, ištraukę jį iš dažų nusausiname ir piešiame toliau, tuomet dedame į kitos spalvos dažus. Kai kiaušinis pilnai išmargintas ir nudažytas, ištraukiame jį iš dažų, nusausiname ir atsargiai peiliuku nugrandome vašką. Tai taip pat galima padaryti kiaušinį truputį pašildžius virš viryklės. Kai vaškas nuvalytas, vatos gabalėlį suvilgome aliejumi ir gerai nubliginame margutį. Viskas, galima džiaugtis pirmaisiais vašku dažytais gražuoliais!


 Gražių Jums švenčių ir stiprių margučių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą