2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

Figų - Gorgonzolos - Prosciutto sumuštinukai


Visi grįšta iš atostogų.. įdegę, pailsėję, linksmesni, lyg ir pasiruošę kibt į darbus. Grįžo ir mano kolegė iš Kroatijos su pilnu krepšu šviežių, iš savo sodo skintų, figų. Tiesą pasakius tai buvo pirmos mano ragautos šviežios figos. Šios buvo geltonos spalvos, gerai prinokusios ir išties saldžios. Ta proga pasidomėjau jomis plačiau. Pasirodo jose ne tik gausu vitaminų, bet ir kalorijų, heh. O receptų kiek.. gali naktį dieną skaityti.
Ir štai kitą dieną sulakiu mažo mielo lauknešėlio iš draugo su juodai mėlynomis figomis. Tai buvo ženklas išmėginti vieną nusižiūrėtą nesudėtingą gurmanišką receptą - figos su gorgonzola sūriu ir Prosciutto kumpiu! Kadangi žadėjau orkaitėje skrudinti baltą duoną su Grana Padano sūriu (paprasta, bet labai skanu!), tai sugalvojau, jog ir šį figų užkandį galima perkelti ant baltos duonos. Ir žinot, man asmeniškai labiau patiko šio užkandžio "sumuštininis" variantas.

Tarp kita ko, draugas, kuris atnešė lauknešėlį - italas. Jis labai juokėsi iš to, kaip vadinų figas. Italijoje figa tariama kiek kitaip - fica (tariame fika), todėl būkite labai apdairūs tardami garsiai figa. Šis žodis pas juos turi kitą reikšmę, ha!


Figų - Gorgonzolos - Prosciutto sumuštinukai

figų
Gorgonzola sūrio
Prosciutto kumpio (galima keisti kitu)
baltos duonos

Gaminimo eiga
Ant baltos duonos gausiai užtepame Gorgonzola sūrio, uždedame kelis gabalėlius kumpio bei keletą riekelių figų. Sumuštinius dedame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepamen apie 5 - 6 minutes, kol duona gražiai apskrus, o sūris pasilydis. Atsidarome vyno ir mėgaujamės.


Skanaus!

Šaltinis: closetcooking

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą