2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Semifreddo al Torrone

Kūčia, Kūčia ateina! Ir visi dar sukasi dovanų ir lempučių svaiguly. Ir perka, ir neša, ir slepia, kad nustebintų, kad pradžiugintų, ir tikis, kad gaus bent ką..gražaus, širdžiai mielo. Ruošia, maišo, kepa, kočioja, ragauja, verda. Namai pilni kvapų.. Ar tai švenčių nuotaika? Šiais metais maniškė kažkur pabėgus. Bet tai ne tragedija. Ir ne Grinšas tai. Visgi namai vistik pilni kvapų!

Vakar išbandžiau itališką desertą Semifreddo. Mano išbandytoji versija vadinasi Semifreddo al Torrone. Manau derėtų nušviesti kas tai per daiktas, nes ir pati iki praėjusios savaitės neturėjau žalio supratimo. Semifreddo - tai pusiau šaldytas itališkas desertas, kurio konstinencija šiek tiek primena šaldytus putėsius ar jogurtą.
Gaminimo variantų yra įvairių - su ledais, mascarpone, plakta grietinėle ir įvairiais pagardais. Torrone - tai itališka nuga, kuri yra dviejų rūšių - minkšta ir kieta. Kietoji nuga vadinama Torrone Classico. Būtent su ja ir ruošiamas šis desertas. Jei kietos nugos rasti nepavyktų, manau drąsiai galima keisti mums įprasta, minkštesne. Arba pasitelkti fantaziją ir išmėginti kitus pagardus.

Perskaičiau kalną receptų ir galų gale, su mažais pakeitimais, išsirinkau vieną ir pagaminau saviškiams. Ir žinot..likau nenusivylusi nei aš, nei ragavusieji. Saldumynų mėgėjus raginu pamėginti! Man šio deserto skonis lyg šaldytų morengo putėsių su riešutais. 



Semifreddo al Torrone
3 kiaušinių
80 g cukraus pudros
250 ml grietinėlės
100 - 150 g Torrone Classico (itališka nuga)

Gaminimo eiga
Pirmiausia susismulkiname Torrone ir padedame į šaldytuvą. Tuomet atskiriame kiaušinio trynius nuo baltimo. Trynius gerai išplakame su cukraus pudra. Atskiruose induose išplakame grietinėlę ir kiaušinio baltymus (iki standžių putų). Išplaktą grietinėlę supilame į kiaušinio trynių masę, atsargiai išmaišome. Tą patį padarome su išplaktais kiaušinio baltymais. Pabaigoje įmaišome smulkintą Torrone. Semifreddo masę supilame į maistine plėvele išklotą indą (ar indelius) ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 3 valandoms.
Desertą galima pagardinti šokoladu ir riešutais, jie čia labai tinka.


Skanaus!

1 komentaras: