Šiais metais pasidariau prisiekusi ridikėlių gerbėja, seniau buvau visiška jų nevalgytoja, Taip, skoniai keičiasi. Todėl mano šaldytuve pastaruoju metu tikras ridikėlių daržas. Ne kitaip. Aš juos visur - su suvožtiniais, prie mėsos, žuvies, į salotas ar net vienus. O šiandien dar ir šį paprastų ir skaniai rūgštelėjusių salotų receptą atradau.
Sako salotos kroatiškos (Salata od Rotkvica). Turiu buvusią kolegę kroatę, užkietėjusi virtuvės ponia. Reiks prie progos pasiteirauti. Bet kol aš ką nors sužinosiu, dalinuosi atradimu, nes dar sezonas šio rausvo džiaugsmo.
Kroatiškos ridikėlių salotos (2 valgytojams)
1 buntelis ridikėlių
1 v.š. majonezo
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2/3 v.š. citrinos sulčių
1/2 a. š. petražolių
1/2 a. š. čiobrelių
druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Nuplauname ir supjaustome ridikėlius. Atskirame indelyje sumaišome majonezą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žoleles ir prieskonius, pilame ant ridikėlių ir gerai išmaišome. Leidžiame salotoms pastovėti 10 - 15 minučių ir tiekiame. Skaniausios šaltos, todėl geriausia laikyti šaldytuve.
Skanaus!
Šaltinis - Saveur
Kaip skanu, kaip skanu. Svarbiausia, kad paprasta ir greita. Dar čia manau porai turėtų tikti. :)
AtsakytiPanaikintiPuiku, kad patiko :) manau ir salotų lapai ir porai tiktų :)
AtsakytiPanaikinti