Vaikystėje, paauglystėje ir dar keliais "vyresniojo gyvenimo" laikotarpiais niekada nepuldavau pirma prie sūrių. Pieno produktų iš kaimo iš viso neprisileisdavau, o ką jau kalbėti apie kažką įmantresnio..pelėsinį sūrį, fetą, mozzarellą ar kitus. Skambėjo keistai, atrodė keistai,kvepėjo keistai. Nors meluočiau, jei sakyčiau, kad paprasto fermentinio sūrio nevalgiau. He he! Juk kaip gi be mūsų "lietuviškųjų" picų. O dabar juokas ima pagalvojus, kaip aš galėjau be viso to gyventi!
Taigi dabar beveik kasdien valgau numylėtąją mozzarelą. Su pomidorais, salotom, šviežia duona, pica ir visu kuo. Siūlau ir jums pamėginti į paprastas daržovių salotas įsidėti mozzarellos - pasakiška ir sotu!
Vokietijoje man maistas tapo ne tik gyvybės palaikymo forma, pramoga, vienas gyvenimo malonumų, bet ir bendravimo forma su kitais žmonėmis. Jis tarsi draugiškumas, kuriuo dalinantis atrandi kitus.
Paprastosios salotos su mozzarella
salotų lapai
agurkas
pomidoras
paprika
svogūno laiškai
petražolės
mozzarella (šį kart naudota mini mozzarella)
alyvuogių aliejus
linų sėmenų aliejus
prieskoniai
Gaminimo eiga
Suplėšome salotų lapus. Likusias daržoves supjaustome norimo dydžio gabaliukais, susmulkiname svogūnų laiškus ir petražoles, sudedame mozzarellą. Pilame aliejus ir gausiai pabarstome prieskoniais.
Skanaus!
lengvos salotos, aciu :)
AtsakytiPanaikinti